drawing pin purple
lima_synrome-borito

Lima Syndrome

Cím: Lima Syndrome

Készítette: Babsot

Fejezetek száma: 7+3 Side Story

Korhatár: +18 éven felülieknek

Műfaj: BL, omegaverzum, pszichológiai

Figyelmeztetések: Homoszexuális tartalom, testi és lelki erőszak, érzékenyek számára nem ajánlott.

Tartalom:

Szülei halála után Mooyung küszködik az élet rögös útjain. Miután megtudja magáról, hogy omega, a legjobb barátja felajánlja neki a segítségét. És habár nem szeretné Heewont kihasználni, a helyzetére való tekintettel végül kénytelen elfogadni azt. Sajnos a fiatal férfi élete a későbbiekben sem akar helyreállni, ugyanis kiváló képességei ellenére a vállalatok sorra utasítják el. Habár nem szeretne Heewonra támaszkodni, mégis kénytelen beletörődni, hogy egyedül nem tudja magát fenntartani. Mikor végre sikerül munkát vállalnia egy csak omegákat foglalkoztató étteremben, minden a feje tetejére áll. Itt nyerhetünk először bepillantást a díszletek mögé. És egy lesújtó beszélgetés alkalmával kiderül, hogy egész eddigi élete hazugságokon és birtoklási vágyon alapult…

Karakterekről röviden:

Heewon: Jómódú családból származó elkényeztetett gyermek, aki különösebb erőfeszítés nélkül mindig megkapott mindent, amit csak akart. Emiatt álomvilágban él. Mooyungot azért akarja annyira, mert érte küzdenie kell. A folyamatos elutasítás inkább feltüzeli, mintsem elveszi a kedvét. Erőszakos jellem, enyhe (nagy) irányítási mániával. Emiatt alakulhatott ki nála a Lima szindróma.

Mooyung: Akaratgyenge és könnyen manipulálható. Szeretetéhsége és tehetetlensége ellen nem tud tenni semmit (vagy inkább nem akar tenni semmit). Nem képes egyedül megállni a lábán. Heewon könnyedén belekényszerítette kapcsolatukba, és mikor felnyílik a szeme akkor is vonakodik tenni ellene bármit is.

Lima szindrómáról bővebben EdFruzs tollából:

„A Lima-szindróma az orvostudományban és a pszichológiában az érzelmi kötődés egy sajátos állapotára utal, amely a túszejtés vagy emberrablás elkövetőinél fordulhat elő, az elrabolt áldozatokkal kapcsolatban. Ennek „mintájára” kialakulhat bántalmazó és bántalmazott között is, legyen szó a bántalmazás bármilyen formájáról is.”

Saját véleményem szerint ez a mű nem való a gyenge idegzetű embereknek. Rettenetesen sok benne a lelki és a testi erőszak, aki ezeket nem bírja, az inkább kerülje el messziről. Itt nincs tojáshéjon lépkedő alfa és cuki sírós szemű omega. Ez maga a nyers erőszak! Minden elérhető értelmezési tartományban! Ennek ellenére nekem nagyon tetszett, szépen felvezeti ennek a pszichológiai betegségnek minden tünetét és segít abban, hogy felismerhessük azt a környezetünkben. Csak ajánlani tudom, ugyanis a rajzolása és a színei egyszerűen gyönyörűek. A téma és annak nyers megformálása kissé erőteljes, de ennek is megvannak a maga szépségei.  Összességében csak ajánlani tudom azon személyek számára, akiket nem kavar fel egy ilyen kapcsolat. Jó olvasást mindenkinek, aki elég bátor hozzá!

És egy kis ízelítő a végére:

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Facebook
Twitter

Szólj hozzá!